Location: Calicut

 

 

The residence has been designed with two entrances on different levels. The client is a doctor, posed the requirement of having an entrance that would cater to his consultancy needs, in the future. Delineating the two levels has been done subtly without much intervention for the site that was already contoured, to begin with. Considering that very characteristic feature of the site,  zoning has been done on two different levels with the lower level housing a sit out, formal living and a guest bedroom. The upper level, on the other hand, emphasizes the private side of affairs with the living quarters. The residence deals with a multitude of geometry in all respects. Ranging from lines that make up for slattered shutters and partitions to prisms of sloping roofs that adorn the facade, it is complete with all elements to make it look picturesque.