Nestled in the plethora of Calicut vegetation,  is Mr.Shaheer’s 27431sqft residence. The residence derives inspiration from Classic colonial and traditional Kerala style of architecture. Adaptation of tropical modernism aids in breathing life into the structure with effortless ease. Occupying the summit of the site, the residence looks overlooks various amenities such as a guest house,  a spa, a ladies bath and a pool. Zoning has been done with taking the topography into account and it passively helps in the camouflaging of the structures within the dense foliage. Priority has been given to the need for an interaction space and for that very reason, the entire living and social quarters have been oriented around a central courtyard with the formal living and dining at opposite ends with bedrooms flanking it.